top of page

הורות נבונה בזמן חופשה

להיות הורה נבון בזמן חופשה כאשר הילדים בבית והזמן הפנוי יוצר חוסר מעש, שעמום שמביא אתו חיכוכים ומריבות ... זה זמן לא פשוט!

איך מתמודדים עם הזמן העודף של ילדי הקשב הזקוקים לגירויים כדי בכל רגע נתון כדי לא להשתעמם ולהתחיל להשתולל? ( מזכירה לכן מצבי ההשתוללות ברובם אינם נשלטים והם למעשה יוצרים אח"כ את הרגיעה במוח ע"י העלאת רמות האדרנלין בגוף)

מה עושים?

תיאום ציפיות – דברו אל ילדיכם כאל בוגרים ותאמו איתם ציפיות לפני פעילויות מחוץ לבית. חשוב להחליט יחד עם הילד על הפעילות המועדפת וגם לתאם מראש את "הבזבוזים" – תקציב דמי כיס ליציאה משותפת יכול בהחלט להעביר את האחריות לילד לניהול התקציב ולהפחית לחצים של תקני לי... אבל הבטחת!!!    הורים- חשוב שתפנימו, לא משנה עד כמה קשה לעיתים להכיל את התנהגותם של ילדיכם, אין להיכנע, להרים ידיים או לתת לילד לעשות כרצונו. גבולות הם איפה ששמים אותם וזה באחריותכם!!!

 

זמן איכות גורר איכות  עבור הורים לילדים עם הפרעת קשב בילוי זמן איכות עם ילדיהם יכול להיראות כסדרת קרבות בלתי פוסקת. אני ממליצה להקפיד על זמן איכות מתוכנן האפשר פעילות חיצונית עם הילדים בה הם יוציאו מרץ יהיו בתנועה ויתאווררו, לצד זה מומלץ גם לעסוק בפעילויות אחד על אחד  החביבה על ילדיכם מצאו משחק מעניין  משחקי קופסא בעלי ערך מוסף, המותאמים לילדים עם הפרעות קשב.  ביניהם ניתן למצוא משחקים כגון  "משימות מהלב", "לשחק באמ"ת" ומשחק רביעיות של " נתת קיבלת". המשחקים הללו תורמים הן לחיזוק הקשר האינטימי בין הורה וילדו והן להקניית כלים  להתמודדות נכונה עם הפרעת הקשב.

 

 שלבו פעילות ספורטיבית באופן קבוע - הפסיכיאטר הנודע, ג'ון רייטי בספרו "הניצוץ" מצא כי ככל שעולה רמת הכושר של העוסקים בספורט, כך משתפרת פעילות המוח ומובילה לשיפור הערנות, הקשב והמוטיבציה ובעיקר לעלייה במצב הרוח ולהפחתת חרדה.  דווקא בחופשה כאשר הילדים רובצים שעות מול הטלוויזיה והמחשב כדאי  להקדיש זמן לפעילות ספורטיבית של הילד כגון: רכיבה משותפת על אופניים, שחייה בבריכה, משחקי ספורט קבוצתיים, אך גם שילוב של פעילות ספורטיבית ביתיות  כמו שימוש בשק אגרוף, ריקוד, טרמפולינה וקפיצה  בחבל.
 

הקפדה על תזונה נכונה המזון משפיע על התפקוד של הילדים שלנו, תוספי מזון וצבעי מאכל הם רעל לגוף  לאור זאת חשוב  להגביל את כמות הג'אנק פוד שילדיכם צורכים ולהקפיד לשלבה גם עם תזונה מאוזנת. קיימים אין ספור מחקרים המוכיחים כי תזונה נכונה ופעילות גופנית משפיעות לטובה על ילדים עם הפרעת קשב. בנו עם הילדים תפריט מאוזן שכולל מזון בריא וחטיף אחד מועדף, הימנעו מלתת לילדים מזון קפוא ומתועש אנו משלמים אח"כ את המחיר בבריאות טובה ובעיקר בהפרעות המתפתחות על רקע סביבתי כתוצאה מצריכה בלתי מבוקרת של תוספי מזון רעילים.

.

 ד"ר ענת רביב מנהלת עמותת מיט"ל קירית שמונה, מומחית להפרעות קשב ולאסטרטגיות למידה

bottom of page